Ett bälte – två liv

 

 

Motor-vehicle crashes (MVC) är den vanligaste orsaken till dödsfall i USA.

Bilolyckor är den största orsaken till döden för gravida kvinnor och den främsta orsaken till livshotande skador och dödlighet i USA.
I en 3 års studie av skador och dödlighet hos gravida i utvalda stater i USA, var 82 % på grund av moderns skador i bilolyckor.
En genomsnittlig uppskattning från flera källor visar att varje år, dör cirka 160 gravida kvinnor i USA och ytterligare 600-2600 foster dödas när modern överlever.

Moderkaksavlossning (separation av moderkakan från livmodern) är den mest vanliga orsaken till dödsfall bland ofödda barn. Den förekommer i 1- 5 % av mindre svårighetsgrad olyckor under graviditet och från 20-50 % av allvarliga olyckor under graviditeten. Moderkaksavlossning kan exempel resultera i för hög hastighet eller från tryck mellan moderns kropp och bältet eller ratt.

Antal omkomna per år i USA


Gravidbälte kan rädda liv!

Vid en kollision kan en vuxen person kastas framåt med en kraft av tre till fem ton. Hos en gravid kvinna ligger fostret långt fram och utsätts därför för en extrem belastning av bältet i kollisionsögonblicket.

Många barn växer upp med allvarliga skador för att mamman var med om en kollision när hon var gravid.

Forskning och undersökningar i USA har visat att mellan 1500- 5000 foster omkommer varje år pga. att den den gravida mamman vafit med i en kollision. I tillägg till detta växer idag många barn upp med allvarliga men för att mamman varit med om en olycka när hon var gravid.

Gravidbälte- Ett bälte, två liv!

Vid en kraftig inbromsning eller kollision, kan krafterna mot magen och fostret bli så starka att dem riskerar att skada ditt barn allvarligt. Vid användning av gravidbälte leds bilens midjebälte bort från den gavidas mage och ner mot höften. Detta resulterar i att kraften leds bort från fostret som på så sätt får ett bättre skydd.

Höftbältet
över magen

Vid en kollision kan en vuxen person kastas framåt med en kraft av tre till fem ton. Hos en gravid kvinna ligger fostret långt fram och utsätts därför för en extrem belastning av bältet i kollisionsögonblicket.

Höftbältet
över höften

BeSafe Gravid styr bort höftbältet från magen och fostret. Med BeSafe Gravid fördelas kraften jämnare över hela kroppen, bort från magen och ned på den stabilare höftkammen.


Gravidbältet gjorde jobbet

Gravida Adelheid var på väg hem från jobbet när plötsligt bilen framför gjorde en tvär inbromsning, olyckan var ett faktum.
Läs hela artikeln

BeSafe Gravid är vår bästa investering

När Else var gravid med tvillingar i 6:e månaden frontalkrockade hon och hennes man pötsligt i 80km/h på E16.
Läs hela artikeln


Köp Ditt gravidbälte direkt

Besök BeSafes Webshop
Snabba leveranser
Ring  kundservice: 036 – 18 16 90

För små och
stora barn

Se hela BeSafes sortiment här
(Öppnas i ett nytt fönster)