Gravidbältet räddar liv!

Adelheid Nordhagen var gravid i vecka 27 då hon var med i en otäck trafikolycka. Gravidbältet från BeSafe kan ha varit räddningen för barnet i magen.

 

Adelheid jobbar som intensivvårdssjuksköterska på Elverum Sjukhus och som vanligt var det en hektisk dag på jobbet. På väg hem tvärbromsade plötsligt bilen framför och i 60 km/h hade Adelheid ingen möjlighet att reagera och svänga undan. Olyckan var ett faktum! Bilen bakom hann i sista sekund svänga undan, men en krock hade redan inträffat. Adelheids Peugeot 206 totalkvaddades och alla airbags hade lösts ut. Hon var själv skadad men tankarna och oron riktades direkt mot hennes ofödda barn i magen.
Lyckligtvis hade hon fått ärva ett BeSafe Gravidbälte av sin syster. Tack vare bältet flyttades kraften, av kollisionen, från magen och ner till låren(något som inte minst blaåmärkena visar).

- Hade jag inte använt gravidbältet vet jag inte vad som hade hänt, säger Adelheid. Lilla Vilde kom till världen den 20 november och både mamma och dotter mår idag bra!

Vid en kollision kan en vuxen person kastas framåt med en kraft av tre till fem ton. Hos en gravid kvinna ligger fostret långt fram och utsätts därför för en extrem belastning av bältet i kollisionsögonblicket. BeSafe Gravid styr bort höftbältet från magen och fostret. Med BeSafe Gravid fördelas kraften jämnare över hela kroppen, bort från magen och ned på den stabilare höftkammen. Modern slipper dessutom obehaget med bältet över magen vid daglig bilkörning.

I olyckor där gravida varit inblandade har fostret klarat sig tack vare att kvinnorna har använt bältesstyrning.


Related Posts

04/20/2012

Vår bästa investering…

"För 2 veckor sedan var jag och min man inblandade i en frontalkrock på E16..." börjar ett mail från en användare av BeSafes gravidbälte. Läs hela mailet här.

Läs mer

1 Comment to “Gravidbältet räddar liv!”

Lämna ett svar